Snapchat Kişiye Özel Hikaye Gizleme
Merhabalar, bugün anlatılacak konumuz çoğu kişinin cevabını tam bilmediği bir konu.
Snapchat’te attığınız hikayeyi Herkes yaparsanız: Sizi ekleyen bütün kullanıcılar hikayenizi görür.
Snapchat’te attığınız hikayeyi Arkadaşlar yaparsanız: Sizi ekleyen ve sizin geri ekledikleriniz hikayenizi görecektir. Bu gören kişilerin aynı zamanda sizlerde hikayelerini göreceksiniz.
Şimdi gelelim cevabı bilinmeyen konuya…
Örneklerden yola çıkalım ben hikayelerimi herkese açık şekilde paylaştığım zaman 50 kişi görüyor, arkadaşlarıma açık paylaştığım zaman 30 kişi görüyor ama ben hikayemi Merve’den gizlemek istiyorum onun dışında kalan 49 kişi (Merve’yi saymıyoruz 🙂 ) hikayemi görsün istiyorum.
Burada şöyle bir yol izleniyor;
-Merve sizin arkadaş listenizde sizde bu listeden onun görmesini gizleyince “Özel görüntüleme” kısmına düşüyor yani Snapchat’te 50 kişi görüntülerken sayı bir anda 29’a düşecek. Neden mi? Merve sizin arkadaşınız ve Snapchat burda 50 kişiye değil arkadaş listenizden Merve’yi çıkararak hikayeyi sanki Arkadaşlarım görüntülesin ama Merve görmesin şekilde algılıyor ve hikayenizi 50 kişi değil 29 kişi görüyor ama 49 kişinin görmesi daha güzel olmaz mı? Bence olur.
Çözümü ise;
- “Herkese açık” bir hikaye paylaşın.
- 24 saatin sonunda bu hikayenin en alt kısmında “Arkadaşım Olmayanlar” diye yazı olacak onun altından o kişilerin üstüne tıklayarak “Arkadaş Ekle” butonuna basın.
- Bir sonra ki hikayenizi yollamadan önce “Özel” yapın ve listeden görmemesini istediğiniz kişileri seçin.
- Böylelikle hikayenizi Merve hariç 49 kişi tekrardan görüntüleyecektir.
Sorularınızı lütfen konu altında paylaşın…
Saygılar.
İşime yarayacak sağol Erge 🙂 #GSW
Ayni sekil yatim onda görünüyor
“Özel” listesine görmesini istediğiniz kişileri ekleyeceksiniz. Geri kalan kişileriniz göremeyecek sanırım siz tam tersi denediniz.
Peki hikayesini bana gizleyen kişileri nasıl öğrenebilirim?
Malesef şuan için bunun yöntemi mevcut değil. İlerleyen zamanlarda böyle bir açık bulursak paylaşırız.
Gizli hikaye listesi olusturdum, kisileri ekledim. Ekledigim kisilere bildirim gidiyor mu bununla ilgili?
Bildirim gitmez. Sadece listedekilere görünecek attığın hikayeler seçmediğin kişiler göremeyecek.
Peki dun Ya geneline attigim Snabi bir kişi görmesin istiyorum.ne yapabilirim
Malesef gönderilmiş hikayeler düzenlenemiyor.
Merhaba yazılarınızı okudum ve oldukça faydalı olduklarını farkettim mümkünse aynı gizlilik bilgilerinin linkedln uygulaması içinde 2020 nin ilk yazısı olarak gelir mi teşekkürler
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. LinkedIn için kafanızdaki soru işaretlerini bilirsem daha çözüm odaklı bir içerik hazırlayabilirim.
birisi hikaye paylaşmış hikayesinin üstünde kilit işareti var ve hikayeye bastığımda sol üstte G işareti var bu ne demek oluyor acaba?